"Kaikki muu paitsi eräretket on turhaa."

Vaelluksilla syntyy tarinoita, joita muistellaan kotisohvilla vielä kauan retkiltä palaamisen jälkeen. Mieleen voi jäädä kaunis auringonlasku erämaalammen rannalla, tunnemalliset illat nuotiolla, sääolosuhteiden vaihtelut, maisemat tai hyvä retkiseura.

Kuten aina retkillämme, reitti ja vauhti sovitetaan ryhmän toiveiden ja kunnon mukaan. Vaellukset voidaan tehdä hyödyntäen majapaikkaa/tukikohtaa jolloin maastoon tutustutaan päiväretkillä ja varusteeksi riittää kevyt reppu, jossa ovat päivän eväät ja varavaatteet. Toinen vaihtoehto on varata rinkkoihin useamman päivän varusteet ja majoittua luonnon helmassa teltoissa tai varaustuvissa.

Alla muutamia ehdotuksia ja hyväksi havaittuja kohteita

Vaeltamaan Lemmenjoelle

Lähde kokemaan Lemmenjoen kullan kimallus ja vanhat kultamaat, mm. Petronellan kukkulat, Morgam-Viibus alueen korkein huippu, Morgamojan Kultala ja vierailu kultavaltauksella. Matkan kesto 5 päivää.

Haltin valloitus

Automatkan jälkeen itse Haltin valloitus aloitetaan Norjan puolelta, Guolasjärven rannalta. Matka Guolasjärveltä Haltille on vaikeakulkuinen ja kivikkoinen, joten kokemusta vaelluksesta ja epätasaisessa maastossa kulkemisesta on hyvä olla ennestään. Suomen huipun lisäksi matkalla poiketaan Norjan puoleisella huipulla. Kalottireittiin verrattuna etuna on kävelymatkan lyheneminen huomattavasti. Jos teillä ei ole aikaa kävellä 55 kilometrin matkaa Kilpisjärveltä Haltille (ja takaisin), niin lyhyempi parin päivän vaellus tarjoaa Suomen korkeimman huipun parhaimmat maisemat!

Lapin luonnon taikaa Kevon luonnonpuistossa

Tunturiin kaipaavalle Kevon kanjoni ja luonto Utsjoella tarjoaa jylhiä maisemia ja unohtumattomia elämyksiä. Reitti on melko vaativa, mutta 5 päivän vaelluksesta selviää jokainen peruskunnon omaava kulkija. Matkan varrella kauniita telttapaikkoja löytyy useita ja nähtävyyksiin kuuluu mm. mahtava Fiellun putous.

Vaelluksen hintaan kuuluu kuljetukset, opastus, yöpyminen varaustuvissa ja teltoissa. Retkieväät sopimuksen mukaan.

Lyhyempiä retkiä tehdään myös lähiympäristöön. Katso lisäksi melojan yön yli retket!